Радіо Свобода

Український інформаційний сайт, який публікує термінові новини України та світу, цікаві відео, актуальні репортажі та якісну аналітику.

Більше новин

Росія: у Омську горять ємності з нафтопродуктами – МНС.

У російському Омську триває ліквідація пожежі нафтопродуктів, повідомляє Міністерство надзвичайних ситуацій РФ.

Як заявили у відомстві раніше вранці 25 квітня, на Красноярському тракті «горять три ємності з нафтопродуктами, кожна об’ємом 200 літрів».

Згодом МНС додало, що до гасіння пожежі залучили два пожежних поїзди. Пожежу локалізували на площі 1 тисяча квадратних метрів.

Причини займання не уточнюються.

Читайте також: СБУ вразила дронами дві нафтобази в Смоленській області Росії – джерело

Напередодні стало відомо про удари дронів по нафтобазах у Смоленській області РФ. Згодом джерело Радіо Свобода підтвердило, що вони були операцією Служби безпеки.

Впродовж останніх місяців почастішали атаки безпілотників на нафтопереробні заводи Росії. Київ підтвердив причетність до частини з них. Ці удари, ймовірно, є частиною спроби зменшити постачання палива російським військовим, а також могли б скоротити доходи від експорту, які Москва використовує для фінансування війни.

Наприкінці березня стало відомо, що внаслідок атак на НПЗ у Росії виробництво бензину до кінця березня скоротилося за річними показниками на 14%, а дизельного палива – на сім відсотків.

За даними розвідки Британії, станом на 23 березня Росія втратила щонайменше 10% потужностей своєї нафтопереробної галузі через повітряні удари безпілотників. Лондон вважає, що ці удари спричиняють фінансові втрати для Росії, впливаючи на її внутрішній паливний ринок.

«Воскресіння Христа – мотивація боротьби з присутністю зла»: послання Варфоломія до Великодня.

«Воскресіння Христа – мотивація боротьби з присутністю зла»: послання Варфоломія до Великодня.

Патріарх нагадує, що Воскресіння Христове – це «добра звістка свободи, дар свободи та гарантія спільної свободи у вічному житті Царства Отця, Сина і Святого Духа»

Радіо Свобода 1
Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 6

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 3

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН 2

Скільки людей на день приходять в  центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Скільки людей на день приходять в центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН 1

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 3