InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Українцям розповіли, чи можуть прослуховувати їх смартфони.

Чи було у вас коли-небудь таке незручне відчуття, що ваш смартфон вас прослухає під час розмови з друзями та родиною? Якщо вранці ви вголос говорили про ремонт кухні, бум, все, що з’являється на екрані вашого смартфона, пов’язане з цим, чи не так?

Саме тому, що багато хто з нас вже переживав щось подібне, певна теорія, здається, підтверджується: електронні пристрої, такі як смартфони та голосові помічники, прослуховують наші розмови . Але чи це правда?

Чи ці пристрої настільки нав’язливі, що вони фіксують і обробляють те, що ми говоримо, навіть коли ми безпосередньо з ними не взаємодіємо? Так, це насправді трапляється, і це те, що ми збираємося дослідити в сьогоднішній статті. Спробуємо зрозуміти, як працюють голосові алгоритми та проблеми, пов’язані з конфіденційністю користувачів.

Чи правда, що смартфони слухають все, що ми говоримо?

Так, ваш смартфон має мікрофон і може записувати навколишній звук. Однак ідея про те, що він постійно слухає та обробляє все, що ви говорите, є міфом – за твердженнями великих технологій.

Згідно зі статтею в газеті The Guardian, Amazon визнає, що її пристрої постійно слухають своїх користувачів, «але в жодному разі не передають усе, що вони чують».

Запис починається лише тоді, коли промовляється ключове слово “Alexa”. Потім ці дані надсилаються в хмару і пізніше аналізуються співробітниками компанії. Зрештою, передумова вдосконалення мовного штучного інтелекту така: «чим більше даних, тим краще».

Google дотримується такої ж позиції, і його інструмент чату Bard підтверджує цей аргумент, коли його запитують, чи його власник шпигує за користувачами 24 години на добу.

Що стосується Apple, компанії, яка пишається своєю політикою конфіденційності, записи зберігаються протягом шести місяців з використанням ідентифікаційного коду замість імені користувача.

Це робиться для того, щоб система розпізнавання голосу могла краще розуміти голос людини. Після цього періоду реєструється друга копія, але без використання ідентифікатора, протягом наступних двох років для покращення продуктивності Siri .

Іншими словами: за словами великих технологій, пристрої можуть активувати мікрофон, коли вони розпізнають ключові слова, такі як «Hey, Siri» або «Ok, Google». Але, окрім цих конкретних команд, вони не записують усі ваші розмови та не надсилають їх компаніям.

Чи існують недоліки, через які пристрої постійно слухають нас?

Наведений вище аргумент стає суперечливим, коли в жовтні 2017 року під час запуску Google Home Mini, конкурента Amazon Echo Dot, письменник на ім’я Артем Русаковський отримав дефектну копію.

Через кілька днів він виявив, що пристрій постійно записує його голос, що змусило Google виявити той самий недолік у деяких блоках, вирішивши проблему за допомогою оновлення програмного забезпечення.

Однак Electronic Privacy Information Center закликав відкликати продукт, стверджуючи, що компанія перехоплювала та записувала приватні розмови без згоди споживачів.

Хоча не було жодних доказів навмисного шпигунства з боку Google, інцидент викликає занепокоєння щодо конфіденційності, оскільки голосові технології стають все більш поширеними.

Ще одна тривожна новина стосується компанії Amazon, яка погодилася сплатити штраф у розмірі 25 мільйонів доларів через ймовірні порушення конфіденційності дітей, вчинені її віртуальним помічником Alexa, як оголосили Міністерство юстиції США (DOJ) і Федеральна торгова комісія (FTC).

Компанію звинувачували в зберіганні дитячих записів до вересня 2019 року, видаляючи їх лише в тому випадку, якщо батьки робили це вручну. Крім того, у травні того ж року Amazon повідомили про те, що вона не виконує запити на видалення голосових і геолокаційних даних неповнолітніх.

Додайте до цього сценарію постійні кіберзагрози, створювані хакерами, яким вдається вторгнутися в камери Wi-Fi, смарт-телевізори, розумні колонки, дрони та навіть радіоняні!

Якщо, з одного боку, ми зачаровані інтелектом електронних пристроїв, які ми приносимо додому, здається, що навіть їхні виробники ще не навчилися робити їх безпечними для суспільства.

Як відключити смартфон?

Якщо ви турбуєтеся про конфіденційність і хочете переконатися, що ваш телефон не прослуховує та не записує розмови без вашого дозволу, ви можете зробити кілька кроків, щоб підвищити безпеку .

  1. Перейдіть до налаштувань свого смартфона, перевірте, яким програмам дозволено доступ до мікрофона, і скасуйте доступ для тих, яким він не потрібен;
  2. Якщо ви не використовуєте регулярно голосові помічники, такі як Siri, Google Assistant або Alexa, ви можете вимкнути їх у налаштуваннях свого пристрою;
  3. Чохли для мобільних телефонів, які закривають мікрофон, коли вони не використовуються, є фізичним способом гарантувати, що звук не вловлюється без вашого відома;
  4. Оновлюйте операційну систему вашого смартфона, щоб вирішити проблеми конфіденційності та безпеки;
  5. Прочитайте політику конфіденційності виробника вашого пристрою, щоб зрозуміти, що збирається та як це використовується.

Як працює голосовий алгоритм?

Голосові помічники, такі як Siri та Google Assistant, використовують алгоритми обробки природної мови (NLP) , щоб розуміти голосові команди та відповідати на них.

Тепер, що таке НЛП? Це як цифровий мозок, який дозволяє вашому смартфону розуміти, що ви хочете , навіть коли користувач говорить неформально або використовує різні слова, щоб висловити ту саму думку.

НЛП також допомагає асистенту зрозуміти контекст. Наприклад, якщо ви попросите «поставити круту музику», НЛП знає, що вам потрібна хороша пісня, навіть якщо ви не вказали її назву чи виконавця.

Він також розуміє контекст, коли ви задаєте додаткове запитання, наприклад “Хто співає цю пісню?”.

Як заблокувати доступ до мікрофона смартфону?

Щоб заблокувати доступ до мікрофона смартфону, виконайте такі дії:

Android:

  • Зайти в «Налаштування»;
  • Перейдіть в «Програми та сповіщення»;
  • Натисніть «Дозволи програми»;
  • Виберіть програму, якою ви хочете керувати;
  • Вимкнути дозвіл мікрофона.

iOS (iPhone):

  • Зайти в «Налаштування»;
  • Перейти в «Конфіденційність»;
  • Натисніть «Мікрофон»;
  • Вимкніть доступ для програм, яким ви не хочете мати дозвіл на використання мікрофона.

Майте на увазі, що через блокування доступу до мікрофона деякі програми можуть втратити функціональність або не працювати належним чином. Тому уважно оцініть, які програми повинні мати дозвіл мікрофона, а які ні.

Источник: itech.co.ua

У Британії виставили на аукціон годинник найбагатшого пасажира «Титаніка».

У Британії виставили на аукціон годинник найбагатшого пасажира «Титаніка».

Золотий кишеньковий годинник бізнес-магната Джона Джейкоба Астора, який загинув на затонулому кораблі «Титанік», виставили на аукціон. Аксесуар планують продати за ціною до 150 тисяч фунтів стерлінгів (понад 187 тисяч доларів США).

InternetUA 1
Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Хто випустив чоловіків призовного віку?-Київські першачки не розуміють українську мову- ФАРІОН.

Найоперативніша стрічка новин з України та світу. Стисло ЗрозумілоВчасно “Якщо не хочете повертатися в Україну, щоб здобути тут паспорт, то будете там маленьким “ніхто” на теренах європейських плантацій”, — Ірина Фаріон, мовознавець, народний депу...

НТА -

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

Воювала після загибелі сина: запеклі бої, важкі поранення, Бахмут - Ексклюзивне інтерв'ю.

«Мальва» – ветеранка російсько-української війни. Її син Станіслав Менюк загинув у 2014 під час виконання бойового завдання на Донбасі, він допомагав пораненим, був парамедиком. Людмила вирішила помститися за сина і тому у 2016 також долучилась до...

Радіо Свобода -

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Де зараз Білл Уоррен, який виступав у центрі Тернополя.

Новини Тернополя -

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

«Церкву звинуватили в екстремізмі, бо допомагали з евакуацією» – пресвітер мелітопольської церкви.

Ми у соцмережах #радіосвобода #новини #україна #shorts #shortvideo #шортс #новиниМелітополь #церкваМелітополь #ЦерковьБлагодать #новостиМелитополь #церковьМелитополь #ЦерковьБлагодать

Новини Приазов'я -

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

Швидкого рішення не буде: як пройшов пікет жителів Бісковичів на Самбірщині.

ЛМН -

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

ПОЗИЦІЯ. МІЖНАРОДНА ПІДТРИМКА, ІНВЕСТИЦІЇ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЕКОНОМІКА ТА МОБІЛІЗАЦІЯ, РІШЕННЯ ВЕРХОВНОЇ

Про це та не тільки говоримо з народним депутатом України Сергієм Лабазюком TV7+ — обласний телеканал цілодобового мовлення, який працює на території Хмельницької та частині Вінницької й Тернопільскої областей. Від початку широкомасштабного вторгн...

Телеканал Хмельницького -