Еспресо

Читайте онлайн останні новини України і світу на сайті телеканалу Еспресо. Найважливіші новини дня, свіжа інформація про війну з Росією, події на фронті.

Більше новин

Деякі човники Білого дому не до кінця впевнені, що Україна зможе перемогти навіть з новим пакетом допомоги - Politico.

В адміністрації президента США Джо Байдена деякі чиновники скептично ставляться до того, що нового пакету допомоги вистачить для перемоги України

Про це пише Politico.

Видання поспілкувалося з трьома офіційними особами, які залишились анонімними. Вони зазначили, що динаміка бойових дій дуже змінилася за останні кілька місяців, зокрема через те, що Україні не вистачало зброї та боєприпасів. Протягом цього періоду Україна намагалася зберегти східні території, хоча РФ також не досягла значних успіхів.

"Найближча мета - зупинити українські втрати та допомогти Україні відновити оберти та переломити хід на полі бою. Після цього мета – допомогти Україні почати повертати свою територію", - сказав один із чиновників.

Чиновники США розуміють, що РФ має перевагу в живій силі та зброї, але і мають сумніви щодо тактики та пріоритетів України.

"Чи матимуть вони те, що їм потрібно для перемоги? Зрештою, так. Але це не гарантія, що так і буде. Військові операції набагато складніші за це", - додав чиновник.

Також є сумніви щодо того, чи вистачить нового пакета допомоги для перемоги України, чи це зможе лише тимчасово "відбити воргнення".

"Це питання", - сказав старший помічник Демократичної партії Сенату.

Зазначається, що конгресмен Білл Кітінг, який зустрівся із Зеленським у Києві цього тижня, повторив занепокоєння, що Україні буде важко просуватися.

"Буде період, коли я не думаю, що буде будь-які серйозні зміни", - сказав Білл Кітінг.

Як відбувалось голосування

Відомо, що клопотання про завершення дебатів щодо проєкту закону лідера демократичної більшості в сенаті Чака Шумера підтримали. Це дозволить ухвалити пакет з допомогою для України, Ізраїлю й Тайваню, загальні кошти якого становлять $95 млрд, за скороченою процедурою.

Розгляд законопроєкту підтримали 72 сенатори, коли проти проголосували 13.

Тепер у сенаті мають не більше 30 годин на обговорення й голосування щодо документа.

Водночас перед цим сенатор-республіканець Майк Лі вніс поправку, завдяки якій процес розгляду допомоги міг би затягнутися, але вона була відхилена.

Раніше лідер республіканської партії в сенаті Мітч Макконнелл закликав підтримати пакет з американською допомогою для України, Ізраїлю й Тайваню та зберегти провідну роль Сполучених Штатів Америки у світі. Про це він заявив у промові перед основним голосуванням за документ у верхній палаті конгресу США, передає Укрінформ.

"Нездатність допомогти Україні зараз у протистоянні російській агресії означатиме заохочення до ескалації проти наших найближчих союзників і торгових партнерів. Це означатиме більший ризик, що американські сили будуть втягнуті в конфлікт", – підкреслив Макконнелл.

Лідер республіканців у сенаті також акцентував, що це стане причиною витрат, аби розгорнути американські війська у Європі й збільшити військові потреби для захисту від агресії.

"Нездатність відновити стримування Ірану означатиме заохочення терористів до насильства проти американського персоналу, нашого союзника Ізраїлю та міжнародної торгівлі, яка лежить в основі нашого процвітання", - продовжив Макконнелл, пояснюючи важливість надання допомоги Ізраїлю.

"Сьогодні сенат проходитиме тест, і ми не повинні провалити його", – підкреслив лідер республіканської партії у верхній палаті конгресу.

Раніше The Guardian повідомляв голосування щодо пакету американської допомоги, яке мало розпочатися о 21:00 за київським часом, затягується, оскільки в сенаті республіканці не можуть запропонувати поправки.

Видання зазначало, у верхній палаті звинувачують лідера демократичної більшості Чака Шумера в тому, що він проголошує свій варіант проєкту закону "з мінімальними скаргами та, можливо, без поправок".

24 квітня президент США Джо Байден підписав пакет законопроєктів про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню на $95 млрд і конфіскацію активів РФ за скороченою процедурою, який раніше цього ж дня затвердив Сенат.

«Путін не хоче миру, він божевільний» : Зеленський пояснив, як змусити РФ залишити Україну у спокої.

«Путін не хоче миру, він божевільний» : Зеленський пояснив, як змусити РФ залишити Україну у спокої.

Про це Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні 4 травня. "Ми маємо всі памʼятати, що Росію можна тільки примусити залишити Україну у спокої. І це – буде. Наша сила це зробить обовʼязково. Сила нашого народу, наша військова сила, си...

Еспресо 1
«Вражаючий сезон» : тренер  «Реала»  Анчелотті публічно розхвалив гру Луніна.

«Вражаючий сезон» : тренер «Реала» Анчелотті публічно розхвалив гру Луніна.

Про це повідомляє Madrid Zone.  На матч 34-го туру Ла Ліги проти "Кадіса" (3:0) Карло Анчелотті довірився Тібо Куртуа, проте після фінального свистка нагадав фанам про Андрія Луніна. "Куртуа – дуже важливий для нас, але у нас є і Лунін, який прово...

Еспресо 1
У Лондоні пройшли вибори мера: Садік Хан пішов на третій термін.

У Лондоні пройшли вибори мера: Садік Хан пішов на третій термін.

Про це інформують BBC та The Standard.  Вказано, що Хан, якого вперше обрали мером Лондона у травні 2016 року, переміг свою суперницю Сьюзан Холл більш ніж на 276 000 голосів: загалом за нього проголосували понад мільйон виборців. Він виграв у дев...

Еспресо -
Росія реалізовує  «Кремлівську весну» : політолог Магда про план РФ щодо дестабілізації України.

Росія реалізовує «Кремлівську весну» : політолог Магда про план РФ щодо дестабілізації України.

Таку думку він висловив в етері Еспресо. "Я особисто прийшов до висновку, що Росія реалізовує "Кремлівську весну" у кількох різноманітних напрямках. Я думаю, що ця "весна" не закінчиться до червня, тому що на середину червня запланований Саміт мир...

Еспресо 1
Жіноча  «Ворскла»  вдруге поспіль достроково виграла чемпіонат України.

Жіноча «Ворскла» вдруге поспіль достроково виграла чемпіонат України.

У грі 7-го туру жіночого чемпіонату України з футболу команда "Ворскла" перемогла суперниць з криворізького "Кривбаса" із рахунком 6:0, розповідає Суспільне. Голи забили Роксолана Кравчук, Ніколь Козлова, Анна Петрик, Яна Котик, Ірина Котяш та Мар...

Еспресо 1
«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 4

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН -

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. -

Невичерпне джерело. Вірю. Надіюсь. Люблю

Невичерпне джерело. Вірю. Надіюсь. Люблю

_ Підпишіться на наш канал, щоб не пропустити головних новин Івано-Франківська та Прикарпаття: _ Сайт Івано-Франківського ОТБ "Галичина": _ Facebook: _ Twitter: _ Telegram:

Галичина 3