Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Як перемогти сезонну алергію: три поради, які в цьому допоможуть.

Сезонна алергія та її вірні супутники – нежить, сльозотеча, свербіж або біль у горлі, набряклість очей, головний біль і дратівливість – не найкращі провісники теплого сезону, які заважають повноцінному життю багатьох людей. Чи існують способи приборкати алергію? В цьому питанні редакції Oboz.ua допомогла розібратися експертка фармацевтичної компанії Farmak Тетяна Дзюба.

"Боротьбу з алергією слід починати до появи перших симптомів – так би мовити, діяти на випередження. Більш того, дотримуватися цих рекомендацій вкрай легко – вони не потребують надскладних зусиль", – каже Тетяна.

Тетяна Дзюба також дала три поради, які допоможуть зменшити вплив алергенів на організм.

Уникайте тригерів

Найперший та найголовніший крок у боротьбі з сезонною алергією – обмеження впливу тригерів. Тож варто заздалегідь здати аналізи, які допоможуть визначити алергени.

Слідкуйте за кількістю пилку

В інтернеті можна знайти щоденні звіти про кількість пилку у вашому місті або області. В дні, коли вміст пилку у повітрі високий, можна дотримуватися простих правил:

  • Проводити менше часу на відкритому повітрі.
  • Носити маску та сонцезахисні окуляри на вулиці.
  • Приймати душ після кожного перебування на вулиці.
  • Попереджувати симптоми за допомогою ліків.

Зачиняйте вікна

Зачинені вікна допоможуть обмежити кількість алергенів, які потрапляють до оселі. Звичайно, повністю відмовлятися від провітрювання не варто, просто дочекайтеся обіднього або вечірнього часу, коли кількість пилку в повітрі буде меншою.

"Але найкращий спосіб позбутися проявів сезонної алергії – приймати антигістамінні препарати. Підібрати правильні ліки допоможе ваш сімейний лікар. Адже навіть безрецептурні засоби слід приймати саме за призначенням спеціаліста", – зазначає Тетяна Дзюба.

Наприклад, лікарський засіб "Едем" допоможе усунути симптоми, пов’язані з алергічним ринітом. Лікарський препарат випускається також у формі сиропу, який усуває такі симптоми як чхання, нежить, свербіж та закладеність носа, а також свербіж та почервоніння очей, сльозотеча, свербіж піднебіння та кашель.

"Для малюків слід обирати ліки з приміткою "для дітей", адже для організму, що ще формується, потрібна менша концентрація діючої речовини", – додає експертка.

Наприклад, "Едермік" – лікарський препарат, який використовується для симптоматичного лікування сезонних алергій.

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 6

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 2

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН 2

Скільки людей на день приходять в  центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Скільки людей на день приходять в центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН -

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2