Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Віддав життя за Україну: у боях на Донеччині загинув командир розвідвідділення з Харківщини.

На Бахмутському напрямку фронту в запеклих боях проти ворога загинув молодший сержант ЗСУ Володимир Зливка із Харківської області. Він служив у 54-й окремій механізованій бригаді імені гетьмана Івана Мазепи.

Молодому командиру розвідувального відділення було 29 років. Про втрату повідомила Нововодолазька селищна рада.

Володимир Володимирович Зливка, 23.09.1994 року народження, виріс у Бірках, там закінчив школу. До повномасштабної війни жив у Харкові, працював в охоронному агентстві "Кратос".

Він був добрим і стриманим, спокійним і скромним, умів товаришувати й цінував дружбу. Завжди доводив розпочату справу до кінця, був відповідальним, серйозно і виважено ставився до всього, що робив.

Військовий шлях захисника розпочався в березні 2022 року, відтоді він встиг завоювати довіру побратимів, показати себе вправним, відповідальним воїном. Він був командиром розвідувального відділення, мав звання молодшого сержанта. За віддану службу нагороджений почесним нагрудним знаком головнокомандувача ЗСУ "Золотий хрест" та відзнакою "Хрест 54-ї ОМБр".

"Володимир поважав старших, дослухався до їх порад, мав щире та співчутливе серце, хвилювався за маму, яка так чекала його вдома разом із молодшим братом, вітчимом і бабусею. Для них це непоправна втрата, від якої стигне кров та перехоплює подих. Так важко і боляче усвідомлювати, що більше ніколи його не побачать і не почують його голосу! Сумуватимуть за ним рідні, друзі й товариші, бойові побратими", – зазначили в селищній раді.

Після війни захисник мріяв стати автослюсарем, створити сім’ю та жити й радіти кожному дню, але черговий бій вмить перекреслив усі плани. Життя воїна обірвалося 30 березня поблизу населеного пункту Веселе Бахмутського району Донецької області.

"Володимир із честю та гідністю виконав свій військовий обов’язок, але занадто дорогою ціною. Віддав своє життя на полі бою за Україну, її свободу та незалежність, за наше мирне майбуття. Наш святий обов’язок вшановувати пам’ять відважного воїна, передавати світлі спомини про Героя з покоління в покоління, про його героїчний військовий шлях. Ніколи не забудемо і не пробачимо! Вічна слава Герою!" – підкреслили в громаді.

Як повідомляв OBOZ.UA, у боях біля Часового Яру на Бахмутському напрямку фронту загинув історик та вікіпедист Юрій Лущай. Захисникові родом із Краматорська було 42 роки, він деякий час вважався зниклим безвісти.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 1

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН -

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 5

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. 1