InternetUA

Новини України та світу

Більше новин

Meta подешевшала на $200 млрд після звіту від Цукерберга.

Акції Meta впали на 19% на біржових торгах, а компанія втратила понад $200 млрд ринкової капіталізації після того, як генеральний директор Meta Марк Цукерберг у квартальному звіті в середу, 24 квітня, зосередився на довгострокових інвестиціях корпорації у ШІ та метавсесвіт, повідомляє CNBC.

У своїй вступній промові він зосередився на багатьох способах, якими Meta втрачає гроші, визнає телеканал: на метавсесвіті, гарнітурах змішаної реальності , окулярах та операційній системі.

Розмови про витрати не зацікавили інвесторів, і акції впали, попри те що Meta повідомила про кращий, ніж очікувалося, прибуток і дохід за перший квартал.

Ми історично спостерігали значну волатильність наших акцій на цьому етапі розробки нашого продукту. Ми інвестуємо у масштабування нового продукту, але ще не монетизуємо його. Марк Цукерберг

Цукерберг бачить потенціал у ШІ-гаджетах

Meta отримує 98% доходу від реклами. Цукерберг говорив про потенціал поточних інвестицій у велику мовну модель Meta Llama 3 і нещодавній випуск Meta AI . Він вважає, що монетизувати їх можна через масштабування бізнес-повідомлень, впровадження реклами або платного контенту у взаємодії із штучним інтелектом.

CEO Meta нагадав про перспективи зростання на ринку гарнітур змішаної реальності, наприклад, гарнітур для роботи чи фітнесу. У понеділок Meta відкрила доступ до операційної системи Quest OS , на якій працюють гарнітури Quest. Це має допомогти екосистемі змішаної реальності розвиватися швидше.

Він вважає AR-окуляри Meta «ідеальним пристроєм для помічника із штучним інтелектом, оскільки ви можете дозволити їм бачити те, що бачите ви, і чути те, що чуєте ви».

Meta втратила $45 млрд на розробленні метавсесвіту

Підрозділ Meta Reality Labs, де розміщено апаратне та програмне забезпечення компанії для розроблення новонародженого метавсесвіту , продовжує зливати гроші. Reality Labs повідомила про продажі у $440 млн за перший квартал на тлі збитків у $3,85 млрд.

Загальні збитки підрозділу з кінця 2020 року перевищили $45 млрд.

Ціна акцій Meta зросла майже утричі 2023 року

Ціна акцій Meta зросла майже втричі минулого року, а від початку 2024-го додала ще 40%. На початку квітня вона досягла рекордних $527,34 за одиницю.

Цьому сприяло скорочення витрат. Гендиректор Meta пообіцяв інвесторам зробити 2023-й «роком ефективності». Компанія скоротила чисельність персоналу та ліквідувала непотрібні проєкти, намагаючись стати «сильнішою та спритнішою організацією».

Meta переспрямує всі ресурси на ШІ-розробки

Під час квартального звіту 24 квітня Цукерберг заявив, що Meta має переспрямувати ресурси на інвестиції у ШІ, щоб «суттєво розширити» інвестиційний пакет.

За його словами, капітальні витрати на 2024 рік становитимуть $35-40 млрд — це більше попереднього прогнозу в $30-37 млрд. Майже всі інвестиції призначені на розвиток інфраструктури ШІ.

Сьюзан Лі , фінансова директорка Meta, заявила що компанія має розробити передові моделі та масштабувати продукти, і тільки тоді можна починати значущі продажі.

Источник: speka.media

Туреччина запровадила пільги для іноземних стартапів.

Туреччина запровадила пільги для іноземних стартапів.

Туреччина запровадила спеціальні пільгові умови, зокрема надання дозволу на роботу, звільнення від податку на прибуток, безкоштовне медобслуговування, для залучення іноземних стартапів у свої технопарки.

InternetUA 1
Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

Привітання військового капелана НГУ та митрофорного протоієрея ПЦУ Олега Іванова з Великоднем.

«Христос воскрес!» сьогодні звучить по всьому світу і по всій Україні. Але по особливому «Христос воскрес! Воістину воскрес!» звучить в окопах та бліндажах на фронті від наших воїнів-захисників, які вітають нас зі зброєю в руках, боронячи нашу зем...

proSLAV -

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Діти біля Катедри влаштували гаївки

Новини Тернополя -

Три сини для ЗСУ:  «Виховала надто правильних дітей»  #shorts - DW Ukrainian.

Три сини для ЗСУ: «Виховала надто правильних дітей» #shorts - DW Ukrainian.

#dwукраїнською #shorts #short #shortvideo #shortsvideo #shortsyoutube Підписатися в один клік на #DWУкраїнською: Читайте новини України та світу - на нашому сайті: dw.com/ukrainian, у Facebook: fb.com/dw.ukrainian, на Twitter: twitter.com/dw_ukrai...

DW (Українською) -

ChatGPT  «вбиває»  шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT «вбиває» шкільну освіту? Як ШІ застосовують у швейцарських школах - DW Ukrainian.

ChatGPT відкриває нові можливості для школярів і може допомагати у здобутті освіти, якщо використовувати штучний інтелект правильно та доречно. Дивіться, як це роблять у швейцарських школах. Дивіться також: Скільки заробляють німецькі вчителі та ч...

DW (Українською) -

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

«Христос Воскрес! Воістину Воскрес!» Великдень у Києві на тлі війни.

Кореспонденти Радіо Свобода побували у трьох храмах Києва ПЦУ та УГКЦ, де з нагоди Великодніх свят у християн східного обряду відбулося богослужіння та освячення пасок. Підписатись на наші канали Новини Приазов'я: Радіо Свобода Україна: Програми т...

Радіо Свобода -

Дякуємо нашим захисникам за можливість святкувати Великдень.

Дякуємо нашим захисникам за можливість святкувати Великдень.

НТА 3