Главком

Всі новини України і світу. Свіжі новини політики, економіки, спорту та шоу-бізнесу.

Більше новин

Переговори про закінчення війни, які можуть бути результативними.

Мушу визнати: починаю чекати мирної конференції у Швейцарії з певним інтересом. Ця конференція планувалась на цю весну. Зараз вона плавно пересувається на літо, бо йдуть суперечки щодо запрошення недоімперії і начебто знайшли формулу, що Україна та Росія будуть присутніми на цій конференції, але по черзі, тобто, неодночасно. Швидше за все, цей міжнародний хурал відбудеться на початку осені, коли остаточно зафіксується ситуація на фронті.

Раніше я вважав, що конференція не має сенсу і тому нецікава: Україні запропонують приховану капітуляцію «з урахування ситуації на землі», так це зараз зветься. Україна відмовиться, а тиснути щодо поступок на РФ ніхто не стане.

Але фінал епопеї у США про надання нам допомоги змінює картину. Ми побачили, як у Штатах був знайдений політичний компроміс, і справа почала вирішуватися з дивовижною швидкістю. А це означає, що американські виборці у більшості на боці України. Тому Трампу довелося змінювати свою риторику, особливо, з урахуванням того, що він хоче перетягти до себе голоси Нікі Гейлі, яка конкурувала з ним на праймеріз республіканців. А ті, хто підтримував Гейлі – симпатизують Україні. Позиція виборців та ще й у рік виборів – це визначальний фактор.

А на іншому березі океану Європа поступово приходить до тями. Макрон не відмовляється від своєї надсміливої ідеї завести французькі війська в Україну для виконання функцій польової жандармерії, що вивільніть помітну кількість наших бійців для фронту.

Велика Британія надає нам дуже потужний пакет зброї, де є багато всього, включно з крилатими ракетами і засобами для морських операцій (!).
Після того, як США нададуть нам далекобійні ракети «Атакмс», у канцлера Шольца вже не залишиться фактичних причин притримувати довгоочікувані «Тауруси». А все інше Німеччина і так надає майже безперебійно.

У Китаї теж відбувається помітна зміна оцінки цієї війни. Зокрема, у публічному просторі з’являються аналітичні матеріали, що Росія не здатна перемогти Україну. А раз так, то війну треба завершувати. Характерно, що це пише не якийсь дисидент, а людина, наближена до керівних кіл КПК. І це не єдина така публікація, тому на болотах сум і сльози.

І ми ж знаємо: Китай вельми дратує, що європейці змушені витрачати гроші на зброю замість купляти китайські авто. А енергоносії зі знижкою 28% Росія все одно буде постачати китайцям, бо більше нема кому.

Загалом може скластися конфігурація, що припинення бойових дій від недоімперії почнуть вимагати настільки багато впливових країн, що навіть дурнуватий Путін (або його оточення!) змушений буде дослуховуватися.

Але все це за обов’язкової умови, що весною-літом ЗСУ втримають фронт і не допустять помітного наступу ворога. І тут ми автоматично впираємося у тему мобілізації, у якій нам ніхто не допоможе, і яку наша влада розгортає вкрай неефективно і навіть абсурдно.

Читайте також:

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 1

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН -

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 5

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. 1