Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

США у березні передали Україні понад сотню далекобійних ракет ATACMS - NYT.

Голова Білого дому Джо Байден в середині лютого таємно погодив рішення щодо надання Україні більше ніж 100 ракет ATACMS більшого радіуса дії. У березні вони вже надійшли в Україну.

Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє New York Times із посиланням на високопоставленого американського представника.

Як зазначається, що допомога була надана після того, як президент США Джо Байден таємно схвалив передачу ATACMS у лютому.

Як пише NYT, до цього США відправляли Україні ATACMS дальністю в 100 миль (близько 165 км). Однак Україна давно просила ракети, які можуть подолати 190 миль (понад 300 км).

Джерело NYT також повідомило, що отриманими в березні ракетами Україна, зокрема, вразила російський військовий аеродром у Джанкої в Криму, знищивши російські комплекси С-300 і С-400, а також російські війська на південному сході України минулого тижня.

Чиновники Білого дому тримали цю допомогу в секреті, щоб не інформувати росіян, які могли відвести свої сили та заховати склади. Представники адміністрації Байдена зазначили, що березневий пакет зброї був тимчасовим заходом для забезпечення України боєприпасами лише на кілька тижнів.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Передача ATACMS Україні - це сигнал, що підтримка з боку США є непохитною, - посол Брінк

Додаткові ракети більшої дальності також були включені в допомогу Україні на 60,8 мільярда доларів, схвалену Конгресом і підписану президентом США.

Нагадаємо, 24 квітня Reuters написало, що Штати пішли на відповідний крок через використання Росією балістичних ракет дальнього радіуса дії, які їй поставила Північна Корея.

Згодом заступник спікера Державного департаменту США Ведант Пател повідомив, що передавання ракет розпочалося в межах пакету допомоги, про який США оголосили 12 березня.

Також читайте: ATACMS для України: Ризик ескалації не такий великий, як очікували, - американський генерал Браун

Автор: Анастасія Потіха

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 6

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 2

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН 2

Скільки людей на день приходять в  центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Скільки людей на день приходять в центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН -

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2