ЛІГА.net

Війна Росії проти України: онлайн-хроніка, останні події на Донбасі. Головні новини України та світу на сайті ЛІГА.net

Більше новин

Європарламент визнав вибори в Росії фарсом і застеріг Грузію від ухвалення закону про «іноагентів».

25 квітня Європарламент ухвалив резолюцію, у якій закликав міжнародну спільноту не визнавати результати президентських виборів у Росії легітимними та назвав їх "фарсовою виставою". Також ЄП ухвалив резолюцію із закликом до Європейського Союзу не починати переговори з Грузією про членство, якщо в країні ухвалять законопроєкт про "іноагентів". Відповідні резолюції опубліковані на сайті ЄП.

Своєю резолюцією ЄП засудив нелегітимні президентські вибори в Росії й на окупованих територіях України. Євродепутати запропонували обмежити відносини з російським диктатором Володимиром Путіним "до мінімуму".

Парламентарі закликали запровадити санкції проти осіб, причетних до організації та проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України. У документі зазначається, що голосування проходило в атмосфері страху й репресій.

Резолюцію ухвалили 493 голосами за. 11 парламентарів проголосували проти, 18 утрималися.

У резолюції, яка стосується Грузії, Європарламент засудив повторне внесення до парламенту законопроєкту "Про прозорість іноземного впливу".

У документі зазначається, що цей законопроєкт "несумісний із цінностями й демократичними принципами ЄС, суперечить амбіціям Грузії стати членом організації, завдає шкоди міжнародній репутації країни та ставить під загрозу її перспективи євроінтеграції".

"Переговори про вступ Грузії до ЄС не слід розпочинати, поки цей закон є частиною правового порядку країни", – зазначається в резолюції.

ЄП закликав "Грузинську мрію" відкликати законопроєкт і не вносити ні його, ні будь-які інші зміни до законодавства, що суперечать демократичним цінностям.

За резолюцію проголосували 425 євродепутатів, 25 були проти, ще 30 утрималися.

  • 7 березня 2023 року парламент Грузії у першому читанні підтримав аналогічний російському законопроєкт, який оголошує неурядові організації й частину ЗМІ "агентами іноземного впливу". Біля парламенту розпочалися протести.
  • 10 березня на тлі протестів грузинський парламент відхилив у другому читанні цей законопроєкт.
  • 3 квітня 2024 року лідер парламентської фракції Мдінарадзе заявив, що "Грузинська мрія" знову винесе на розгляд законопроєкт про "іноагентів".
  • 16 квітня у Тбілісі під час акції протесту проти закону про "іноагентів" спецпризначенці почали розганяти протестувальників.
  • 17 квітня парламент Грузії на засіданні затвердив у першому читанні законопроєкт про "іноагентів".

Читайте також: Європарламент попередив Грузію, що закон про "іноагентів" загрожуватиме вступу країни до ЄС

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 6

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 3

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН 2

Скільки людей на день приходять в  центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Скільки людей на день приходять в центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН 1

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2