Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Такої щільності застосування дронів, як на бахмутському напрямку зараз, ще не було — військовий.

Він розповів, що захисники вишукують нові способи, як заховатися від БпЛА. Наприклад, можна втекти на мотоциклі. 

Військовий та політолог Кирило Сазонов розповів про ситуацію в районі Часового Яру, наголошуючи, що російські окупанти знищують та випалюють місто з допомогою фосфору. Під час ефіру на каналі "Еспресо" він додав, що протягом останніх трьох тижнів окупанти лізуть туди, аби зробити з Часового Яру те ж саме, що вони вже зробили з Авдіївкою, Бахмутом, Соледаром, Маріуполем.

"Деякі хлопці кажуть, що відчувають, що Росія вже працює на рівні максимуму своїх можливостей. Відчувається, що в них уже теж не вистачає боєприпасів", — поділився експерт думками військових.

На цій ділянці фронту росіяни використовують також авіацію, артилерію та багато безпілотників. Він зізнався, що ще ніде не бачив такої щільності застосування БпЛА обома сторонами, як зараз на бахмутському напрямку.

"Хтось тримає позицію, а в цей час працює артилерія й дрони. Ворог уже пересувається по одному, тому що розуміє, що більш як дві-три людини — це вже мішень, — розповів Сазонов. — Ми так само, і вже засвоюємо якісь нові засоби пересування. І ворог, і ми починаємо пересуватися на мотоциклах. Таким чином від FPV-дрона можна сховатися. Дрон втрачає людину, заплутавшись на деревах".

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Російські атаки на Часів Яр: окупанти задіяли до 25 тисяч військових

Нагадаємо, в одному з матеріалів Washington Post сказано, що дрони у небі України фактично паралізували лінію фронту — українські та російські військові більше не можуть пересуватися по полю бою, залишаючись непоміченими. Іноді в одній зоні може бути близько сотні дронів, але визначити, чиї вони, практично неможливо, розповідають журналісти.

Дивіться спецтему:

  1. Братчук розповів про штурми росіян у районі Кринок: карта ЗСУ відбивають атаки окупантів.

  2. Загибель військовослужбовця: чи матиме право на відстрочку його син На жаль, часто військові гинуть захищаючи країну.

  3. Російських дронів на фронті стало вдвічі більше. Через їх модернізацію системи РЕБ стають неефективними — ЗМІ Аби розв'язувати це питання, фахівці зараз працюють над створенням єдиної системи збору інформації про зміну частот ворожих БпЛА.

  4. Брінк підтвердила, що США надали Україні ракети ATACMS дальнього радіусу дії Посол США заявила про непохитну підтримку України.

  5. На Херсонщині окупанти скинули вибухівку на вантажівку Водій вижив, але отримав травми.

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 6

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 2

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН 2

Скільки людей на день приходять в  центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Скільки людей на день приходять в центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН -

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2