Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

Коаліція дронів зібрала майже €500 млн для України: що далі.

Коаліція дронів, яку ініціювала Латвія, зібрала вже майже 500 млн євро на БПЛА для Збройних Сил України . Але на цьому країни коаліції не збираються зупинятись, триває робота над новими інвестиціями.

Про це повідомив міністр оборони країни Андріс Спрудс. Він озвучив зібрану суму на своїй сторінці в соцмережі Х та розповів про подальші плани коаліції.

За словами Спрудса, Данія та Нідерланди оголосили про спільну закупівлю безпілотників для ЗСУ на 400 млн євро. Канада інвестує в ініціативу 70 млн євро. Латвія оголосила про надання 10 млн євро. Ще 3 млн євро виділила Литва.

"І це лише початок. Тривають активні переговори з іншими країнами коаліції безпілотників", – наголосив Спрудс.

Нагадаємо, що коаліція дронів офіційно стартувала в межах роботи Контактної групи з питань оборони України у лютому 2024 року. Співлідерами коаліції є Велика Британія та Латвія. Також до Коаліції доєднались: Данія, Естонія, Литва, Канада, Нідерланди, Німеччина та Швеція.

Уряд Латвії планує виділяти на розвиток Коаліції дронів не менш ніж 10 млн євро на рік . Мета ініціативи – забезпечити 1 млн БПЛА для потреб України.

Країни-учасники Коаліції зобов'язуються вкладати ресурси у виробництво дронів, здійснювати постачання БПЛА та їхніх запчастин до України, а також проводити випробування безпілотників і навчання військ.

Як повідомляв OBOZ.UA:

Латвія відправить першу партію БПЛА Україні через Коаліцію дронів. Рішення було ухвалене урядом країни 16 квітня. У закупках задіяна місцева індустрія, БПЛА відрізняються високою якістю та пройшли перевірки.

Канада на позачерговому засіданні керівної групи Коаліції дронів 14 квітня вирішила передати нашій країні 450 багатоцільових БПЛА SkyRanger. Відправлення обіцяють розпочати вже влітку 2024 року.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 1

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН -

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 5

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. 1