Цензор.НЕТ

Найсвіжіші огляди головних подій, резонансні статті, все про війну в Україні, авторські думки, фото та відео з місця подій, бізнес, розваги, політика, спорт.

Більше новин

Адвокати Коломойського позвалися до ЄСПЛ: Суд розпочав розгляд скарги.

Адвокати олігарха Ігоря Коломойського звернулися до ЄСПЛ зі скаргою. Вони зазначили, що провадження проти нього розпочали незаконно, а також допустилися низки порушень щодо дотримання його прав та свобод.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Telegraf.

Адвокат Коломойського Олександр Лисак сподівається на справедливу оцінку ситуації із бізнесменом від європейських суддів.

"ЄСПЛ оцінить на предмет правомірності як застосовані щодо Ігоря Коломойського запобіжні заходи, так і загалом законність кримінального переслідування нашого клієнта. Ця справа матиме важливе значення для функціонування в Україні захисту прав людини та дотримання принципів правової держави", - зазначив захисник.

Читайте на "Цензор.НЕТ": Детективи НАБУ задокументували докази "неординарної" діяльності судді Босого на користь Коломойського, – Лємєнов

Лисак також додав, що в майбутньому сторона захисту його клієнта також оскаржуватиме в ЄСПЛ низку порушень прав людини.

"Ми маємо констатувати, що з моменту нашого звернення зі скаргою в ЄСПЛ ситуація щодо дотримання прав Ігоря Коломойського значно погіршилася. Підозра протягом останніх місяців абсолютно не еволюціонує. Разом з тим, людина вже майже 8 місяців перебуває під вартою за фактично необґрунтованою підозрою, заснованою на нічим не підкріплених припущеннях. У зв’язку із цим, ми вимушені продовжувати оскаржувати незаконні дії відносно пана Коломойського в ЄСПЛ. Цей крок є необхідним для захисту прав і законних інтересів Ігоря Коломойського, оскільки в нашому випадку жоден національний засіб захисту не є ефективним", - наголосив він.

Захист Коломойського розраховує на оперативний та справедливий розгляд справи у Європейському суді. Адвокати переконані, що рішення суду спиратиметься на міжнародні стандарти прав людини.

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Суд продовжив арешт Коломойського і зменшив заставу до 1,96 млрд грн

Хронологія справи Коломойського

Нагадаємо, у вересні 2023 року Коломойському повідомили про підозру за двома статтями. Йому інкримінують шахрайство та легалізацію майна, отриманого злочинним шляхом. Під час розгляду справи суд обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю застави в 509 млн грн (згодом розмір застави було збільшено до 3,9 мільярда гривень).

6 жовтня Київський апеляційний суд відмовив адвокатам Коломойського, які просили зменшити розмір застави до початкового рівня.

21 жовтня Олександр Лисак повідомив, що під час перебування в ізоляторі тимчасового тримання Коломойський "має серйозні проблеми" з доступом до медичної допомоги.

24 жовтня суд відмовився замінити Коломойському утримання під вартою на домашній арешт. Водночас суд зобов'язав керівника відділу забезпечення досудового слідства Служби безпеки України та державної установи Центр охорони здоров'я державної кримінальної виконавчої служби України у Києві та області невідкладно забезпечити проведення повного медичного обстеження Коломойському з метою встановлення, чи може він за станом здоров'я перебувати в умовах слідчого ізолятора без надання спеціалізованої медичної допомоги.

27 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва продовжив термін утримання під вартою для бізнесмена Ігоря Коломойського до 2 грудня з альтернативою визначення застави в 3,9 млрд гривень.

Читайте: Коломойський через суд хоче повернути громадянство

15 листопада Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зібралася, щоб розглянути апеляційну скаргу захисту бізнесмена Ігоря Коломойського щодо ухвали ВАКС від 24.10.2023 у справі № 991/9378/23 про повернення скарги Коломойського І. В. на бездіяльність Генерального прокурора та постанову прокурора від 13.10.2023 про відмову у задоволенні клопотання про зміну підслідності. Однак суд переніс засідання на 17 листопада у зв'язку з тим, що сторона захисту звернулася з клопотанням про забезпечення особистої участі Ігоря Коломойського у розгляді справи.

Колегія суддів Київського апеляційного суду 16 листопада зменшила суму застави для бізнесмена Ігоря Коломойського на 891 мільйон гривень.

23 листопада Шевченківський районний суд міста Києва продовжив строк досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно бізнесмена Ігоря Коломойського і екскерівника столичної філії Приватбанку Сергія Волкова на три місяці - до 2 березня 2024 року.

28 листопада Шевченківський районний суд міста Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення про продовження строку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського до 26 січня 2024 року з альтернативою визначення застави 3 млрд 712 тис. грн.

Також читайте: Дві компанії, нерухомість у Москві і 500 ділянок землі: Російський суд конфіскував пов’язані з Коломойським активи

Автор: Богдан Гуньковський

Армія РФ використовує окуповану ЗАЕС як військовий плацдарм: спостерігачі МАГАТЕ чули 100 пострілів за добу -  Гроссі.

Армія РФ використовує окуповану ЗАЕС як військовий плацдарм: спостерігачі МАГАТЕ чули 100 пострілів за добу - Гроссі.

30 квітня вдень команда Міжнародного агентства з атомної енергії на території тимчасово окупованої Запорізької атомної електростанції чула понад 100 пострілів впродовж доби, здійснених російськими військовими.

Цензор.НЕТ -
70% від суми всіх укладених у 2024 році угод із закупівлі озброєння припадає на вітчизняних виробників -   «Агенція оборонних закупівель».

70% від суми всіх укладених у 2024 році угод із закупівлі озброєння припадає на вітчизняних виробників - «Агенція оборонних закупівель».

"Агенція оборонних закупівель" Міністерства оборони України уклала чергові контракти на закупівлю товарів оборонного призначення з українськими виробниками.

Цензор.НЕТ -
До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 5

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. 1