DW Україна

Новини й аналітика з Німеччини українською мовою. Найважливіші події в Німеччині, Україні, Європі та в світі.

Більше новин

Українці можуть залишатися у ФРН і з недійсним паспортом.

Надання або продовження українським біженцям тимчасової посвідки на проживання в Німеччині не передбачає неодмінної наявності в них чинного паспорта. Головне, щоб у німецької влади була бодай яка-небудь можливість встановити особу.

Про це заявив представник берлінського сенату, тобто уряду Берліна, що має статус однієї з 16 федеральних земель ФРН, у відповіді на запит DW. Усі питання, що стосуються перебування іноземців у Німеччині, належать до компетенції саме земельної влади.

Як отримати німецький проїзний документ

Право на перебування в країні та всі пов'язані з цим можливості, підкреслює представник сенату, залишаються чинними незалежно від рішення МЗС України тимчасово призупинити надання консульських послуг для українських чоловіків віком від 18 до 60 років, які перебувають за кордоном.

Крім того, якщо українське посольство або консульство відмовить громадянину України у видачі або продовженні його паспорта тільки на підставі непройденої ним служби в армії, то берлінське земельне управління у справах іноземців (Landesamt für Einwanderung) видасть йому для поїздок за кордон проїзний документ, що замінює паспорт.

Читатйте також: Не хочуть вертатися: українські чоловіки у Німеччині не вражені обмеженням консульських послуг

Щоправда, додає представник сенату, робитиметься це лише у виняткових випадках, оскільки правила перебування іноземців у Німеччині дозволяють імміграційним відомствам видавати німецькі документи, що замінюють документи, особам призовного віку, якщо вони можуть довести наявність для поїздки вагомих причин. Військовий обов'язок сам по собі вважається в Німеччині цілком прийнятним громадянським обов'язком.

"Відповідні платні клопотання про видачу німецького проїзного документа, - відверто попереджає представник сенату, - будуть ретельно перевірятися і, як правило, відхилятися"..

Ухилянти від мобілізації:як їх ловлять на кордоні з Румунією

Die Zeit: У Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради.

Die Zeit: У Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради.

Дані про таємні відеонаради Бундесверу місяцями були доступними в інтернеті, повідомляє газета Die Zeit, яка провела розслідування. Вони були скомпрометовані через проблему з безпекою програми для відеоконференцій Webex.

DW Україна 1
МЗС України про  «розшук»  Зеленського в РФ:  «Відчай пропаганди».

МЗС України про «розшук» Зеленського в РФ: «Відчай пропаганди».

В Україні повідомлення про "розшук" Володимира Зеленського МВС РФ вважають "приводом для привернення уваги". Натомість в українському МЗС нагадали, що Володимира Путіна розшукують за ордером МКС.

DW Україна 2
Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 6

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 2

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН 2

Скільки людей на день приходять в  центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Скільки людей на день приходять в центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН -

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2