Дзеркало Тижня

Останні новини України й світу. Лише достовірні новини політики, економіки, світу, культури й науки.

Більше новин

Пропозиція США щодо доходів від заморожених активів РФ набирає популярність серед країн G7 — Reuters.

Вашингтон вирішив зосередитися на відсотках від активів після того, як його спроба конфіскувати заморожені російські кошти наштовхнулася на опір.

Пропозиція США щодо використання майбутніх відсотків від заморожених російських активів на суму близько 300 мільярдів доларів для допомоги Україні замість їх конфіскації набирає популярність серед країн G7. Про це Reuters розповіли два посадовці G7.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Швейцарія заявила про зменшення вартості заморожених російських активів

Використання відсотків, отриманих від заморожених активів РФ, які становитимуть близько 5 мільярдів доларів на рік, стає одним із найпопулярніших варіантів подолання розбіжностей між США та Європою напередодні саміту лідерів G7 в Італії в червні.

Але члени G7 все ще сперечаються про певні "стримувальні фактори", які можуть зменшити ці очікувані прибутки до $2,5-3 млрд, сказав один із чиновників, вказуючи на 25% ставку податку в Бельгії, "комісію за зручність", що застосовується депозитарієм Euroclear, і запропонований резерв на випадок судових розглядів.

Міністри фінансів G7 повернуться до цього питання на зустрічі наприкінці травня, щоб розробити консенсусну пропозицію для представлення лідерам країн групи на саміті в червні.

"Ми відчуваємо нагальну потребу в досягненні міжнародного консенсусу. Всі визнають, що нам потрібно робити більше", - сказав чиновник.

Інший представник G7 підтримав цю думку, підкресливши необхідність забезпечення довгострокового потоку фінансування для України.

Високопоставлений американський чиновник заявив, що схвалення Конгресом близько 61 мільярда доларів довгоочікуваної американської допомоги Києву та окремий пакет на 50 мільярдів євро від ЄС підтримають Україну, але вона все ще зіштовхується з дефіцитом фінансування у 2025 та 2026 роках.

Вашингтон продовжує наполягати на тому, що всі варіанти, включно з прямою конфіскацією російських активів, виправдані міжнародним правом і повинні залишатися на столі переговорів, але США прагнуть досягти консенсусу навколо ідеї, яка могла б допомогти Україні вже зараз. Пропозиція щодо процентних доходів може стати реальним підґрунтям для досягнення угоди в червні.

"Це дуже розумний підхід, який має обмежені юридичні ризики", - сказав чиновник, зазначивши, що країни G7 зобов'язалися зберігати замороженими російські активи доти, доки Москва не виведе свої війська з України і не заплатить за шкоду, заподіяну вторгненням.

До G7 входять США, Канада, Японія, Велика Британія, Франція, Німеччина та Італія.

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

США тепер можуть конфіскувати російські активи для України: як це працюватиме

Вашингтон вирішив зосередитися на відсотках від активів після того, як його спроба конфіскувати заморожені російські кошти наштовхнулася на масовий опір з боку Франції, Німеччини та Європейського центрального банку, які побоюються, що внаслідок такого кроку може постраждати курс євро, якщо інші країни, такі як Китай, почнуть репатріювати свої резерви як запобіжний захід проти їхньої можливої конфіскації в майбутньому.

Детальніше про те, скільки є доходів від заморожених російських активів і на що може розраховувати Київ, розповідала Тетяна Хутор у статті “ Доходи від російських активів зростають. Чи використає їх Україна? ”.

Дивіться спецтему:

  1. Європарламент закликав не визнавати «вибори» Путіна легітимними й обмежити з ним контакти – DW Європарламент просить ЄС запровадити санкції проти осіб, причетних до організації та проведення «виборів» на тимчасово окупованих Росією територіях України

  2. Армія РФ важко поранила жінку та травмувала чоловіка в Дніпропетровській області Пошкоджено цивільну інфраструктуру.

  3. Росіяни запустили КАБ по інфраструктурі Сум На місці працюють рятувальники.

  4. Плетенчук розповів про "зоопарк" дронів у небі над окупованим Кримом Окупанти також активно використовують авіацію.

  5. Речник "Хортиці": 85% втрат росіян припадають на східний напрямок За його словами, одна з бригад захисників за пів року на цій ділянці знищила кількість техніки, якою можна було б укомплектувати три бригади РФ.

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 1

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН -

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 5

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Як криворіжці святкуватимуть Великодень?/Ранкове шоу.

Скоро вже буде Пасха, так шо заказуйте м'яска. Скоро вже буде Пасха, сардельки та ковбаска. Так, так вже у неділю ми відмічатимемо Великдень, хтось зранку піде до церкви, хтось готуватиме сніданок, аби розговлятися. Цікаво які ще традиції є у крив...

Перший Міський телеканал. 1