Обозреватель

Найсвіжіші новини України та світу онлайн, гарячі теми, головні новини, cтатті та аналітика, Спорт.

Більше новин

«Вирішується доля континенту» : Макрон назвав агресію РФ проти Україні головною загрозою європейській безпеці.

Президент Франції Еммануель Макрон висловив думку, що безпека Європи неможлива без забезпечення стабільності України. За його словами, війна, яку веде Росія проти неї, є основною загрозою для майбутнього континенту.

Таку заяву він зробив під час програмного виступу в Університеті Сорбонна в Парижі, де представив своє бачення майбутнього Європи та європейського курсу Франції на найближчі роки. Макрон наголосив, що умовою безпеки Європи є стримування агресії Росії проти України.

"Неодмінною умовою нашої безпеки є те, щоб Росія не виграла агресивну війну, яку вона веде в Україні. Стратегічно, якщо ми говоримо, що Україна є передумовою нашої безпеки, чи є у нас якісь обмеження? Ні. І тому ми повинні бути надійними, стримувати, бути присутніми та продовжувати зусилля", – сказав він.

Президент Франції також пропонує партнерам в найближчі місяці створити нову систему оборонно-промислової стратегії, яка спрямована на збільшення виробництва військової техніки в Європі. Він закликав до європейського кредитування для інвестицій у озброєння.

Ще одним стратегічним елементом оборони європейського континенту французький лідер назвав ядерне стримування.

Враховуючии серйозні загрози, що походять від Росії, Ірану та Китаю, Макрон вважає, що Європа потребує більш активного захисту та здатності самостійно контролювати свої кордони.

"Ми повинні чітко усвідомлювати той факт, що наша Європа сьогодні смертна. Вона може померти, і це залежить виключно від нашого вибору. Сьогодні вирішується питання миру і війни на нашому континенті […] Ми все ще занадто повільні, недостатньо амбітні, ми не озброєні!" – додав Макрон.

У зв’язку з цим французький лідер пропонує створення спеціальних сил швидкого реагування та європейську коаліцію з кібербезпеки. Наголошуючи на здатності Франції виконати свою роль у цих ініціативах, Макрон підкреслив наявність повноцінної армії та ядерної зброї у країні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський відреагував на ініціативу французського лідера Емануеля Макрона щодо відправлення військ в Україну. Він зазначив, що позитивно реагуватиме на таке рішення, втім наголосив, що не має права запрошувати армію Франції в Україну.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Лікар з Херсона:  «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі»  - DW Ukrainian.

Лікар з Херсона: «Звечора попрощався з колегою, а вранці знайшов її в морзі» - DW Ukrainian.

Олександр Чеботарьов - останній рентгенолог однієї з лікарень Херсона.  Медик продовжує працювати і рятувати містян під постійними обстрілами РФ. Як війна змінила життя Олександра - репортаж DW з Херсона. Дивіться також: Село на лінії фронту: як ж...

DW (Українською) 6

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

До дошки/ Інтелектуально-розважальне шоу

В ефірі телеканалу «Перший Міський» з'явився новий захоплюючий формат - шоу під назвою «До дошки». У програмі діти та дорослі змагатимуться, демонструючи свої знання шкільної програми, аби визначити найрозумнішу команду за версією телеканалу. Запр...

Перший Міський телеканал. 2

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

Якщо не було досвіду військової служби, людина має пройти навчальний центр ️ #рекрутинг #video #рек.

ЛМН 2

Скільки людей на день приходять в  центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Скільки людей на день приходять в центр рекрутингу української армії у Львові #lmn #рекрутинг #рек.

Галина Піскорська - рекрутерка центру рекрутингу української армії у Львові. #мобілізація #рекрутинг #рекрутер #тцк #рекрутцентри #24бригада #Азов #ДаВінчі #3штурмова #24ОМБр #3ОШБр #warinukraine #насильнамобілізація #воїниУкраїни #військові #війн...

ЛМН -

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

Кого не приймуть у Львівському рекрут-центрі?

З лютого цього року у Львові відкрився центр рекрутингу української армії. Там представлені багато різних бригад і туди зводиться інформація з різних частин. У цей центр можна прийти, вказати бажану посаду та дізнатися які бригади зараз шукають лю...

ЛМН 2

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

«БУДУТЬ ВІДЖИМАТИ ВСЕ». Як РФ привласнює майно в окупації? - Новини Приазов’я

Російська окупаційна влада перевіряє документи власників земельних ділянок на окупованих територіях Запорізької області. Про це повідомило так зване міністерство майнових і земельних відносин. За даними окупаційного відомства, воно проводить заход...

Новини Приазов'я 2